Når man skal starte i dagpleje

 

Når man skal starte i dagpleje

 

Når man skal starte i dagpleje, og en ny og anderledes hverdag begynder,  kan det være en stor omvæltning for både jeres barn, men også for jer forældre. Der er nye rutiner, en ny fremmed voksenog børn samt nye omgivelser, som man skal forholde sig til.

Sammen skal vi sørge for at overgangen bliver så blid som muligt, og da ingen børn er ens, former vi sammen en indkøringsperiode som passer til lige netop jer og jeres barn.

Jeg er stor tilhænger af rutiner, og er af den overbevisning at børn har brug for en tryg og forudsigelig hverdag, hvor de ved hvad der skal ske samt hvad de kan regne med. Jeg er en kærlig og tydelig voksen, og børnene kommer ikke til at være i tvivl om, hvor de har mig.

I den første tid i dagplejen gælder det om at skabe en tryg og rolig hverdag, hvor jeg lærer jer og jeres barn at kende gennem snak, leg og nærvær. En god opstart er vigtig for, at vi kan få et godt samarbejde, så vi vil bruge god tid på at lære hinanden at kende.

Jeg prioriterer derfor mest at være hjemme i starten af indkøringen, så barnet lærer mig og mine omgivelser at kende, før vi tager afsted på ture i nærområdet og på besøg hos mine samarbejdspartnere.

 

Når man skal starte i dagpleje